En man och kvinna lutar sig mot en flyttkartong.

Utflyttningsinformation

Dags att flytta ut? Här har vi samlat information om vad som händer från det att du sagt upp din lägenhet till att du lämnar tillbaka nycklarna till oss.

Uppsägningsbekräftelse och visning

När vi registrerat din uppsägning skickar vi en bekräftelse till dig. En bekräftad uppsägning är definitiv och kan inte återtas. Därefter börjar vi söka efter en ny hyresgäst. Efter att din lägenhet har annonserats kommer de sökande på din lägenhet att kontakta dig för att boka in tid för visning då det är du som visar lägenheten för dem. 

Förbesiktning

Vi kontaktar dig inom två veckor efter uppsägning och bokar tid för en förbesiktning av din lägenhet. Vid en förbesiktning gör vi en genomgång av lägenheten för att kontrollera eventuella skador eller onormalt slitage. Efter att förbesiktningen är utförd kommer du få information om det är något du behöver åtgärda i lägenheten innan din avflytt. Plugghål och spikhål på väggar eller i tak ska alltid vara spacklade och målade vid avflytt, tänk på att det ska vara spacklat och bättringsmålat (med rätt kulör) precis i hålen.

Avflyttnings- och städbesiktning

När din lägenhet är tömd och städad gör vi en avflyttnings- och städbesiktning. I samband med besiktningen lämnar du även tillbaka dina nycklar och tillhörande brickor till oss.

Vid slutbesiktningen ska allt som hör till lägenheten finnas på plats. Vi kontrollerar också att eventuella anmärkningar från förbesiktningen är åtgärdade och att plugghål samt spikhål är spacklade och målade. Kostnad för onormalt slitage eller avsaknad av åtgärd debiteras dig som hyresgäst.

Vi inspekterar även städningen av lägenheten och rekommenderar dig att använda en städfirma och utnyttja rutavdraget. Alla rum och andra utrymmen i din lägenhet ska vara ordentligt städade vid detta tillfälle eftersom det snart kommer en ny hyresgäst som ska flytta in. Tänk dig att du ska städa så noga som du själv skulle vilja att det var när du flyttar in i din nya bostad – och städa sen lite till! Om lägenheten är bristfälligt städad när du lämnar den kommer du bli debiterad för städningen i efterhand. Tillhörande utrymmen till lägenheten såsom förråd ska även det vara tömt och städat.

Vi kontaktar dig för att boka in en tid för din avflyttnings- och städbesiktning ca 2 veckor innan ditt avtal upphör. Du kan även kontakta oss för att boka in en tid på tel: 010 – 722 38 00 eller mejl: info@hemvistforvaltning.se

Checklista

Ta gärna hjälp av vår checklista till hjälp inför flyttstädningen: Klicka här för att ladda ner en checklista för flyttstädning.

Vi tackar för din tid hos oss som hyesgäst och hoppas att du har trivts! Vi önskar dig stort lycka till med ditt nya boende!