Tryffeln

 

Ort Uppsala
Boendeform Hyresrätter
Antal lägenheter 71

Storlek lägenheter

Byggår

1-4 rok

2019

Hyreslägenheter med omtanke om människan och natur

På Tryffelvägen i Norby, strax utanför Uppsala, har Hemvist byggt två hus om vardera tre våningar. Hyresrätterna harmonierar med omkringliggande villaområde och har fått utmärkelsen Uppsala kommuns Arkitekturpris 2021. ”En fest för ögat” står det i motiveringen. Här är fasadliven förskjutna för att möjliggöra att bostäderna får fönster i flera väderstreck. Fasaderna är i trä och plåt. Husen är ritade för att passa in i den omgivande villabebyggelsen. Mot väster vänder sig stora balkonger och uteplatser. Här ligger också gårdarna där det skapas ytor för sociala möten, planteringsmöjligheter och småbarnslek. Garage och cykelparkering är placerade under husen så att marknivån kan användas till inbjudande grönytor.

”Vi är glada och hedrade att få ta emot Uppsala arkitekturpris. Ett bevis för att vi utvecklar och bygger bostäder som uppskattas och efterfrågas. Trivsamma bostäder, gröna ytor och gemenskap har varit ledord för oss på Tryffelvägen.”

Viktor Mandel
VD, Hemvist Förvaltning

Viktor, VD över Hemvist Förvaltning
Philip, förvaltare i Uppsala

”Tryffeln passar dig som vill bo lugnt med närhet till natur, skola och fritidsliv. Här bor du i ljusa lägenheter med stora uteplatser. Ett par minuter bort ligger naturreservatet Hågadalen och ytterligare en kort bit med cykel så ligger Mälaren. I området finns också goda kommunikationer och lokaltrafik stannar precis utanför husknuten.”

Philip, Förvaltare

Balkonger, hyreslägenheter, Uppsala, Tryffeln, 1-4 rok
Balkonger, Hyreslägenhet, hyreslägenhetshus, Uppsala, Tryffeln

Vill du bo i Tryffeln?

Lediga lägenheter publiceras löpande på sidan Lediga lägenheter.

Inte med i vår bostadskö?

Registrera dig för att börja söka lägenheter redan idag, det är gratis.