Hydran

 

Ort Västerås
Boendeform Hyresrätter för 65+
Antal lägenheter 96

Storlek lägenheter

Byggår

2 rok

2020

Klimatsmart boende byggt för gemenskap

I Öster Mälarstrand finns det hyresbostäder för trygghet och gemenskap. Hydran vänder sig till aktiva personer som är 65+ som vill skapa ett hem där social samvaro och närhet till service står i centrum.

Norr om poesiparken i Öster Mälarstrand och endast ett stenkast från Mälaren finns det trivsamma och levande trygghetsboendet Hydran. Den grönskande gården har odlingslådor, boulebana, sittplatser och grillplats. För barnbarn som kommer på besök finns sandlåda och gott om utrymme för bus. I garaget under gården finns 42 platser för de som vill ha enkel tillgång till bilen.

Du som bor i Hydran kommer dessutom att bo i Sveriges första flerbostadshus som uppförs som plusenergihus där fjärrvärme används istället för bergvärme. Huset producerar helt enkelt mer energi än det förbrukar – genom energi från solceller och sparande av överskottsvärme.

Det krävs inget biståndsbeslut för att bo i trygghetsboendet Hydran, men minst en i hushållet måste vara över 65 år.

Binay, biträdande förvaltare i Västerås

”Det som gör Hydran speciell är gemensamhetslokalen och köket ihop med den fina innergården. Men det jag tycker bäst om med Hydran är gemenskapen bland hyresgästerna och aktiviteterna som dem blir otroliga glada över. Hydran passar dig som är energisk, aktiv, utåtriktad och gillar att umgås.”

Binay, trivselvärd Hydran

Hyreslägenheter, balkonger, seniorboende, Västerås, Trygghetsboende
Balkong, seniorboende, trygghetsboende, Västerås, Hyreslägenheter

Vill du bo i Hydran?

Lediga lägenheter publiceras löpande på sidan Lediga lägenheter.

Inte med i vår bostadskö?

Registrera dig för att börja söka lägenheter redan idag, det är gratis.