Focken

 

Ort Västerås
Boendeform Hyresrätter
Antal lägenheter 196

Storlek lägenheter

Byggår

1-4 rok

2017

Välplanerade lägenheter med stora balkonger

I området Öster Mälarstrand tornar de fyra byggnaderna upp sig, med olikfärgade fasader och oregelbunden arkitektur.Focken ligger bara ett par hundra meter från vattnet och en kvarts promenad från centrala Västerås. Alla hyreslägenheter förutom enrummarna har möblerbar balkong eller uteplats. Bor du på de översta våningarna har du dessutom sjöutsikt mot Mälaren.De flesta av fastighetens 131 parkeringsplatser är belägna i garaget under gården. På så sätt frigörs ännu mer yta för rekreation och rörelse, och gården blir tryggare. För den som gärna tar cykeln till jobb och förskola finns gott om skyddade cykelställ. Det finns också möjlighet att låna eldriven lådcykel för exempelvis veckohandling och utflykt.

 

Lägenheterna från insidan

Lägenheterna är sobert inredda i vitt med ekparkettgolv, så att hyresgästerna själva kan göra sitt boende personligt. Badrummen är helkaklade i vitt med gråsvart golv och inredda med dusch, tvättmaskin och torktumlare – även för de mindre lägenheterna. Köken är utrustade med spis som har glaskeramikhäll och ugn.

Lägenheterna värms upp med luftburen värme, vilket innebär att det inte finns några radiatorer under fönstren. Det är en detalj som brukar vara mycket uppskattad ur inredningssynpunkt, men som även innebär att vi kan återanvända 90% av den värme som kommer från lägenheterna samtidigt som man lätt reglerar temperaturen i sin egen lägenhet. Både snyggt och smart med andra ord.

Gården

Utomhus fylls gården av gröna sociala ytor med odlingslådor och plats för lek. Dammen fångar upp dag- och dräneringsvatten från tak och hårdgjorda ytor genom att vatten pumpas upp till dammen där vattnet sakta får infiltreras ner i marken. På så sätt omhändertas eventuella föroreningar på plats. I nära anslutning till dammen har det byggts upp ett staket bestående av stockar som är hem åt insekter – ett sätt att öka den biologiska mångfalden.

Grön bakgård till hyreslägenhetshus i Västerås
Gustaf, förvaltare för hyreslägenheter i Västerås

”Focken är verkligen det perfekta boendet för den aktiva barnfamiljen. Här har du vattnet runt husknuten och välplanerade lägenheter med stora balkonger. För dig som gärna cyklar är avståndet till city kort, och smarta transportalternativ gör vardagen bekväm.”

Gustaf, Förvaltare

Insektshotell, biologisk mångfald, hållbarhet
Odling, pallkrage, mångfald, biologisk mångald

Kommunikationer och service

Avstånd till city: ca 2 km.
Buss till city: ca 5 – 10 min.
Cykel till city: ca 10 min.
I närheten finns Viksängs centrum med dagligvaruaffärer, bank, post, apotek och restaurang.

Focken, Västerås, hyreslägenheter, Öster Mälarstrands Allé, höghus

Vill du bo i Focken?

Lediga lägenheter publiceras löpande på sidan Lediga lägenheter.

Inte med i vår bostadskö?

Registrera dig för att börja söka lägenheter redan idag, det är gratis.